Zdravie z vlastnych zdrojov
Japonská prepelica v kuchini
Túto malú hydinu už v 18. storočí chovaly v Ázii, ako hospodárské zviera. Od polovice 20. storočia sa konečne dostala aj do Europy.
Prepeličie maso patrý delikatesom. Upravit možete s dusením, vyprážaním, alebo grilovaním. Chutovo harmonizuje s jalukami, figami, hubami, slaninou a dezertním vínom. Na jednu sobu sa počítá s 2-3ks prepelicami. Ale nielen aromatcké-jemné maso s nízkým obsahom tuku je velmi vyhladávaná, populárné sú aj vajíčká. Vačšinou sú používané vo varenom stave, ako ozdoba jedál, ale aj pražené. Vo všetkých jedál plunohodnotne nahrádzajú slepačie vajíčká, len sú ovela zdravšie a neobsahujú cholesterol.
Prepeličie maso a vajíčká dostanete už aj v dobre zásobených hypermarketoch a tiež na prepeličých farmách od chovatelov. Očistná prepelica váží 150-200g a vajíčká okolo 10-12g.
Maso prepelíc v mrazničke vydruží 4-6 mesiacov a vajíčká až 60 dní v hladničke.
© 2010 Všetky práva vyhradené.